Den anrika auktionshuset Fellows & Sons auktion Antique & Modern Jewelry Sale erbjuder ett brett utbud för alla olika smaker med stycken från Cartier, Tiffany och Fabergé. Men auktionens huvudnummer är grannen Alabaster & Wilsons alla fantastiska skapelser.

Tre år efter att Alabaster & Wilson hade grundats byggde företaget en av de främsta verkstäderna i Legge Lane, ett område som har en lång historia med Birminghams juvelkvarter. Strax därpå, tack vare deras skickliga hantverkare som endast arbetade med det bästa guldet och diamanterna som marknaden kunde erbjuda, byggde företaget upp en omdömesgill kundkrets.

Blomsterhalsband med diamanter. Utrop 128 000 kr.

Idag sköts juvel- och smyckehandeln av den tredje och fjärde generationen Alabaster. I över hundra år har Alabaster & Wilson erbjudit utmärkt hantverk och högklassiga brittiska smycken.

2012 firade juvelhandlaren att de producerat smycken i Birminghams juvelerarkvarter i 125 år. Detta firades med några exklusiva stycken gjorda speciellt för de olympiska spelen som hölls i London 2012 och drottningens diamantjubileum. Firmans långa historia är ett starkt bevis på deras yrkesexpertis - och framgången verkar inte sluta i någon snar framtid.

Flera av Alabaster & Wilsons skapelser föreställer djur och på auktionen kommer man bland annat kunna buda hem en känguru i diamanter från 1900-talets första hälft samt en senviktoriansk pärl- och diamantbrosch föreställande en spindel.

Auktionen går av stapeln klockan tolv den 12 oktober. Här kan ni se alla Fellows föremål hos Barnebys.