För första gången i NBA:s historia har samma lag mötts i tre mästerskapsfinaler i rad. Matchen mellan Golden State Warriors från västkusten och Cleveland Cavaliers från östkusten kom att bli en klassisk rysare som tillslut ledde till seger för Cavaliers i finalen som avgjordes i förra veckan.

När serien nu är slut tar istället en annan kamp över, men denna gång mellan samlare som hoppas kunna ropa hem de tröjor som spelarna bar i finalen.

NBA Auctions erbjuder i samarbete med MeiGray-gruppen spelartröjor direkt från planen. Från det ögonblick då spelarna tar av sig tröjorna efter en episk match till dess att de når de vinnande budgivarna, garanterar MeiGray att varje matchtröja är bevarad, verifierad, övervakad och skyddad för att upprätthålla äkthet och kvalitet. NBA Auctions och MeiGray ger samlare möjligheten att ropa hem en del av en spelares historia.

NBA Playoffs 2017 startade i mitten av april. De regerande NBA-mästarna Cavaliers vann först slutspelen på östkusten då de slog både Indiana Pacers och Toronto Raptors i fyra raka spel innan de vann mot Boston Celtics och därmed hamnade i finalen.

I ligan på västkusten slog mästarna från 2015, Warriors, på ett övertygande sätt sina konkurrenter. Golden State Warriors sopade hem mattan med Portland Trail Blazers, Utah Jazz och San Antonio Spurs och blev därmed det första laget i NBA-historien att gå obesegrade genom fyra omgångar av playoffs.

NBA Finals 2017 skapade nya historiska minnen, vilka nu erbjuds genom NBA Auctions.

Se alla matchtröjor här!