"Böcker är de finaste inredningsdetaljerna, de skapar trivsel och visar vem som bor i ett hem",  säger Jessica Signell Knutsson, som på senare tid utforskat böcker och skapat ett antal objekt som rör sig runt dem.

Dessa visas i höst på konstbokhandeln Konst-ig på Söder i Stockholm. Signell Knutsson är etiketten på de nya projekten, som Jessica gör med de bästa hantverkare hon kunnat hitta, i exakt de material som behövs för att ge liv åt formidén.

"När man som formgivare arbetar åt producenter, kan det hända att man får kompromissa med många detaljer och även med material. Jag har längtat efter att få arbeta mer som en konstnär med större fokus på utforskande och perfektion. Det är väldigt givande att arbeta med lokala hantverkare och se hur långt man kan dra en formidé, hur små, små detaljer och exakta vinklar kan göra allt eller inget, och till sist låta passionen få styra, inte massproduktionens prismässiga förutsättningar."

"Jag har mer eller mindre en formidé som alla mina produkter kommer ur, jag kan inte sluta göra den, ibland undrar jag om jag kommer hålla på med den för alltid, kanske är det så, och det är ok."

Alla Signell Knutsson-objekt är numrerade och görs i begränsade upplagor, olika stora serier i olika material. Att undersöka material är en stor del av processen. Att det hela börjar med objekt för böcker, är för att lösa Jessicas egna problem med konstanta bokhögar överallt och hur dumt hon tycker det känns att lägga dessa på golvet. Fokus på utställningen blir en boksockel, som Helene Boström på Konst-ig så fint benämnde Jessicas skiss när hon såg den. En låg pall för att lägga böcker eller tidningar på, som ett litet altare för böcker.

Utställningen öppnar den 30 september och pågår under två veckor hos Konst-ig på Åsögatan 124 i Stockholm.