Mitt i julrushen behövs lite andrum. Hallwylska Museet på Hamngatan 4 i Stockholm  är en en dold skatt mellan Norrmalmstorg och Nybroplan för alla som uppskattar makalösa interiörer och vackra kläder. Och  för oss som söker inspiration till en riktigt kalasjul.

Passa på och njut av de fantastiska kläderna från TV-serien Downton Abbey som visas  i en nästan identisk miljö som TV-seriens.Utställningen är förlängd fram till den 20 januari.

Vandra sedan runt i 40 rum och kök och upplev hur livet med flärdfulla fester och vardagsbestyr i köket kunde vara förr, från 1898 och framåt.

Grevinnan Wilhelmina von Hallwyll var en samlare av allt från dyrbara antikviteter och konstverk till enklare  vardagsföremål som passade  till det stora palatset. Tillsammans med maken Walter och en enorm stab av tjänstefolk levde de här fram till parets död. Därefter blev palatset ett museum.

Besök museets butik där julklapparna finns. Boken "Ett sekel av dräkt och mode" är en intressant läsning med plagg ur den Hallwylska samlingen.Boken är ett samarbete mellan museets personal, doktorander och lektorer för modevetenskap/ Sthlms Universitet.

Ta med barn eller barnbarn på Julstök på Hallwylska där livet från förr spelas upp. Ingen julhelg utan ett besök på museum!

Det är nästan så att man ser familjens kvinnor framför sig. Hur det konverseras och intrigeras. Vem älskar inte Downton Abbeys alla karaktärer! Det blir tomt när serien snart är över.

 

 

 

Taggar