Galleri Glas 

Galleri Glas öppnades tidigare i år av Anna Bromberg Sehlberg och Elin Forsberg. Med ambitionen att ge Stockholm ett nytt forum för en av Sveriges äldsta konstformer, nämligen konstglas, kan vi nu få ta del av den samtida grenen. På Nybrogatan 34 kan ni under jullovet gå och se Lene Bødker med utställningen Vem är du? Här får vi se figurativa verk i gjutet glas som förmedlar en personlighet och identitet med sina starka, smärtsamma och vackra former.

Jul på Hallwylska

Hallwylska i Stockholm städas, putsas, pyntas och lackas det inför den stundande julen... Då en dramavisning på Hallwylska kan man under jullovet se och höra om hur storslagna julaftnar har förberetts och firats i Grevinnan von Hallwyls palats mitt i Stockholm. Personalenen visar hur det gick till när man firade jul för 100 år sedan för alla som är intresserade av både julens och palatsets historia. Föreställningarna pågår från 25 november 2017 till 7 januari 2018. Visningarna rekommenderas från 9 år. Biljetter: vuxen 140 kr, barn 60 kr.

Gränslös arkitektur på ArkDes

ArkDes årliga pepparkakshusutställning kan intresset för arkitektur kombineras med drömmar när pepparkakshus av bagare, arkitekter, barn och andra entusiaster ställer ut sina skapelser. Man kan också vara med och rösta fram årets vinnare till priset för publikens favorit. I år är temat på tävlingen och utställningen "Gränslöst". Utställningen pågår 30 november 2017 - 7 januari 2018. Fritt inträde.

Klimatsmart på Artipelag

Ute på Artipelag i Stockholms innerskärgård bland tallar, stenhällar, hav och skär får vi som åskådare och deltagare bokstavligen talat känna av klimatförändringar och fundera över vår relation till naturen. Utställningen pågår till och med den 25 februari 2018. Inträde 150 kronor. Läs mer om utställningen här!