Auktionen med kaffekungen Klaus J. Jacobs konst och kafferelaterade samlarobjekt var en succé och ännu ett av höstens världsrekord sattes när den tyska konstnären Carl Ludwig Jessens målning "Friesische Familie beim Kaffeetrinken" auktionerades ut för strax över en miljon kronor, det högsta priset någonsin för konstnärens verk på auktion.

Nu fortsätter publikframgången och kaffebonanzan när ytterligare verk ur Klaus J. Jacobs samling ingår i auktionshuset Lempertzs auktion Modern Art den första december. Här är några av våra favoriter ur "kaffeserien".

Georges Braques stilleben "Le Moulin à café" är en av höjdpunkterna på auktionen. Tavlan är en del av konstnärens senare verk och kreativa utveckling och målades i Frankrike 1942 under den tyska ockupationen.

"Brasserie Viennois" av den schweiziske konstnären Willy Leopold Guggenheim, känd som Varlin, är ett typexempel på hur han skildrar vardagen i ett lovtal till det enkla och vanliga där vi ser personalen titta på tavlans betraktare uppradade framför sin arbetsplats.

De tyska kaffehusen representeras av George Grosz och Lesser Ury. Groszs verk "Kaffeehaus Ober zwei kleine Pils" med ett motiv där människans nöje kontrasteras med densammes svårigheter i en kafémiljö är från konstnärens främsta kreativa period.

Café Bauer öppnade 1877 och skulle bli en av de mest populära mötesplatserna i det tyska imperiets huvudstad. Här kunde man dricka kaffe och läsa tidningen i elektriskt ljus, vilket var en ovanlighet vid den tiden. Lesser Ury tar vara på både atmosfären och ljuset i sin målning "Im Café Bauer" från 1888-89.

Utöver verken som ingår i Klaus J. Jacobs samlingar innehåller den moderna konstauktionen den 1 december verk av bland annat Emil Nolde, Hermann Max Pechstein, Lovis Corinth och Ernst Wilhelm Nay.

Samma datum håller huset i två fotoauktioner varav en dedikerad till Heinrich Kühn, pionjär inom fotokonst på 1900-talet. Senare i december kan man även ta del av auktioner med samtida konst och asiatisk konst.

Du kan självklart hitta samtliga auktioner och föremål på Barnebys!