I februari sågs Kanye West på New York Fashion Week iklädd en liknande jacka som den hemlösa och heroinpåverkade tonåringen Dave bär i ett av Goldbergs fotografier med titeln Tweaky Dave. Jackan, som kostar 3,500 kronor, ingår i West nya klädkollektion som lanserades samtidigt som hans nya album The Life of Pablo.

I en intervju med i-D magazine sa Goldberg; ”Att jackan nu säljs som mode gör mig galen [...] Kanyes vilja och intentioner är kanske rätt, men sättet som han presenterar det på är fel. All betydelse är borta. [Kanye] glömmer historien och att inte erkänna vart designen kommer ifrån är fel.”

”Det viktigaste är att Dave får det erkännande som han förtjänar och att de ger något till hemlösa barn och ungdomar. [...] Jag vet inte hur det ska uppnås, men det är vad jag vill.”

 

Tweaky Daves tragiska historia började när han lämnade sitt hem vid nio års ålder. Han bodde på gatorna i Los Angeles där han arbetade som barnprostituerad innan han blev heroinmissbrukare. Han dog senare till följd av en leversjukdom.

Goldberg uppges nu vilja stämma West eftersom han anser att rapparen inte erkänt Daves kreativa anda. West har i sin tur tagit till Twitter, där han säger; ”Det är inget annat märke som kan sälja kläder för en miljon dollar på två dagar från ett ställe!!!”