1.    Ren Hang Fotografen som fotar intima scener med nakna kroppar på ett avsexualiserat sätt. Det är avslappnande och provocerande på samma gång. Kropparnas kvalité blir som skulptur. Fram till sista april har Ren Hang soloutställning på Klein Sun Gallery i New York.

2.     ROBBBB Beijings egna Banksy! Gatukonsten växer sig allt starkare i Kina. En av konstnärerna som sätter sin prägel på staden är ROBBBB, som vill uppmana till reflektion och utbyte av erfarenheter.

3.     Liu Bolin - Liu Bolin är ofta kallad för den osynliga mannen. Genom att kamouflera sig i sina verk vill Bolin dra uppmärksamhet till relationen mellan utvecklingen och civilisationen. Han ställer frågor som berör livets förutsägbarhet och vilka som osynliggörs i ett kommunistiskt samhälle.

4.     Yue Minjun - Yue Minjun har skapat det kanske mest igenkännbara uttrycket i modern kinesisk konst, de många symboliskt överdrivna skrattande självporträtten. De finns i både olja och som skulpturer. Verket Execution of maximilian såldes för 50 miljoner kronor på Sotheby's 2007.

5.     Zhang Huan En av Kinas mest kända och aktuella konceptkonstnärer. Huan är mest internationellt känd för sina performenceverk som testar konstnärens fysiska och psykiska uthållighet. Zhang Huan har även målat, fotograferat och gjort skulpturer.

6.     Sui Jiangou Provocerande skulptör som lånar element från redan kända symboler. Både från popkulturella fenomen och från historien. Från röda dinosarier, Made in China, till Maos jacka i olika färger och sammanhang.

7.     Cai Gou-Qiang – Gou-Qiangs kontnärsskap är både filosofiskt och politiskt. Konstnären använder sig av krut i sina verk. Verken har två dimensioner och två delar, varav den första ofta är en platsspecifik "happening" och där det som blir kvar av fyrverkerierna är den andra delen av verket, som har måleriska kvalitéer.

8.     Zeng Fanzhi Fanzhi växte upp under den kulturella revolutionen i Kina, och hans verk berör ofta modernitetens problematik- ett isolerat och ostabilt liv. Konstnären är mest känd för serien Hospital.

9.     Zhu Jinshi Jinshi själv beskriver sina bilder som ”mind images”. Konstnären är influerad av de tyska expressionisterna, och målar med så tjockt lager olja på duk att den nästan får skulpturala egenskaper. Jinshi var en del av det kinesiska avantgardet, och tillhörde gruppen Stars, som även Ai Weiwei tillhörde.

10.  Ai Weiwei- Sist men inte minst; Ai Weiwei är kanske det största namnet bland kinesiska konstnärer idag och berör genom att lyfta starka och känsliga ämnen. Han har blivit arresterad och förföljd för sina politiska kommenterar om samtiden genom sin konst. Senast klädde konstnären in Berlins konserthus i 14.000 använda flytvästar, som kritik på Europas hanterande av flyktingfrågan.

Läs mer om Barnebys Hong Kong här!