Utropet var satt i 500-800 Schweizer franc, men köparen i salen fick punga ut med bra mycket mer än så. Den sextio centimeter höga gula vasen med tre blåa drakar klubbades för hela 5 miljoner Schweizer franc, vilket kan översättas till en bit över 40 miljoner svenska kronor. När köparprovisionen är betald kan auktionsehuset addera ytterligare ett antal miljoner. Köparen som befann sig i salen under auktionen fick gå sin livs match när han drog det längsta strået efter tio minuters intensiv budgivning.

Det schweiziska auktionshuset var försiktiga i sin katalogisering och beskrev vasen som en kopia från 1900-talet även om den bar en märkning undertill som användes under Qianlong, det vill säga 1735-1796 när Qianlong-kejsaren, som egentligen hette Hongli, regerade över Kina under Qingdynastin.

- Det finns många kopior av denna typ av objekt, varför det är svårt att autentisera denna vas med säkerhet, till och med för inkallade experter på området, berättade auktionshusets ägare Olivier Fichot till Barnebys efter auktionen. Vi föredrog att förbli försiktiga enligt våra uppskattningar, med överenskommelse från säljaren, fortsatte han.

Förutsatt att köparen betalar vasen så är säljaren nog inte särskilt besviken med auktionshusets insats efter den spektakulära budgivningen där två budgivare gjorde upp i en utdragen budduell mellan en budgivare på telefon samt den kinesiska köparen som var placerad i auktionslokalen.