Jag började med att känna på skillnaden i vikt mellan IWC´s Big Pilot Heritage 48(120gram) och Breitling´s Avenger Hurricane och den senare väger 68.92gram utan strap. Hurricane är hela 50mm stor men upplevelsen av klockan när den sitter på armen är att den absorberas och det blir lite av cyborgkänsla av människa och maskin.

LÄS MER: BREITLING AVENGER HURRICANE

Jag är ett fan av stora klockor och Breitling har använt sig av materialet Breitlight som gör klockan ultralätt. Verket(B12) har en gångreserv på 70h så det är bara att ge sig ut på expedition.

En av utvecklingsområdena är att fota fler damur under 2017. Jag hittade denna Tag Heuer Carrera med datum och schyssta index på urtavlan.

Sen var det ju IWC. Deras Big Pilot Heritage 48 fick mig ur balans. Vi pratar ikonernas ikon. Denna modell finns i 1000 ex. Den större är på hela 55mm om man skulle känna för det. Här är gångreserven på hela 8 dagar. Kolla inte på prislappen utan kör bara, kör!

LÄS MER: IWC BIG PILOT HERITAGE 48

Att de flesta tillverkarna har genomskinliga bakboetter gör att det går att nörda ner sig lite extra i att kolla in hur maskineriet fungerar.

LÄS MER: TAG HEUER CARRERA CHRONO

Här är det Tag Heuer´s Carrera Chrono som visar upp verket: Heuer 01, rotorn i svart med röda bokstäver ramar in det hela och vi kan se Côtes De Genève bakom(kika på hur Carreran ser ut i bildspelet ovan).

Sen blev det ljusa urtavlor för hela slanten. MARK XVIII med vit tavla sitter perfekt och i skenet av Annual Calendar skulle valet i mitt fall vara faktiskt vara denna förra. Annual Calendar är i en egen liga och håll med om att tavlan är enastående.

Stort tack till Jarl Sandin och den outtröttlige Yohan Blomquist på klockavdelningen för denna fotosession.

FÖLJ GÄRNA OSS PÅ INSTAGRAM: JARLSANDINWATCHES, TTFWATCHBLOG_SWE