Sotheby's håller den 13 maj auktion med titeln Important watches och precis som titeln antyder bjuds det på det mesta av det bästa när det gäller klockor. Bland höjdpunkterna hittar vi flera klockor av märket Rolex och Patek Philippe däribland en mycket fin och ovanlig Rolexklocka från 1952 samt en något yngre klocka från Patek Philppe i vitt guld och som visar månens faser.

I Sverige är det framförallt Klockkvaliten på Kaplans Auktioner den 16 maj som står i fokus. Auktionens rika utbud torde vara till belåtenhet för alla samlare på jakt efter finare klockor och ur i olika stilar och prisnivåer, liksom för oss som är sugna på en ny vacker klocka att smycka oss med i vår. Två av auktionens absoluta höjdpunkter är en klocka från 1945 av märket Vacheron & Constantin, Genève, "Base 1000" samt en Omega Seamaster, "Tachymètre" från 1965.

För er nyfikna såväl som för er som planerar ett besök till Kaplans Auktioners Klockkvaliten rekommenderar vi att läsa denna intervju som Barnebys bloggare Johan Sehlstedt gjort tillsammans med klockexperten Mikael Wallhagen, där de delar med sig av sina bästa tips vid köp av klockor på auktion.

Tätt efter Kaplans auktion följer Fellows klockauktion den 18 maj, där dam och herrklockor samt tillbehör och delar till märkesklockor finns att hitta. På denna auktion finner ni märkesklockor till en något billigare peng däribland ett vackert och stilrent damur från Gucci samt en klocka från Omega i nio karats guld från 1973.

Då det amerikanska auktionshuset Heritage Auctions håller sin klockauktion den 21 maj bjuds det på klockor från tidigt 1900-tal samt mer sportiga modeller och såklart fina exemplar från de ledande klocktillverkarna, däribland Rolex och Tag Heuer.

 

 

Fler klockor av märket Patek Philippe finner ni här!

Fler klockor av märket Rolex hittar ni här!

Klockor från Omega finns att se här!

Samtliga klockor från Vacheron & Constantin hittas här!