Prolog: Vissa saker ska man låta bli att göra. Andra saker kan man helt enkelt inte låta bli att göra och dagens lilla inlägg tillhör den senare kategorin.

Boettknivar och skruvbart boettverktyg.

Dessa boettöppnare har jag använt ett antal gånger. Oftast går det min väg. När det gäller att öppna klockor för att kika på innanmätet finns det inget roligare.

Verktygshög.

För snart ett år sedan fick jag upp ögonen för denna mojäng. En impulsöppnare (som skulle klara allt jag inte fixade) som bara måste införskaffas. Alla tryckboetter skulle vara en lätt match för detta superverktyg.

Big Mean Snappy Case Opener.

Jag brukar kunna byta batterier på familjens quartzare utan större problem. Min SUUNTO är ju för lätt att byta på eftersom man bara använder en femkrona och skruvar upp/åt på mindre än en minut. Så nu skulle denna "Snappy Case Opener" ordna biffen på resten av klockorna...

Stackars liten.

Epilog: Det är ingen annans fel än mitt eget och impulsöppnaren ska inte lastas för mitt slarv med skyddandet av glaset. Men jag har lärde mig en läxa. Om jag lyckades med att byta batteri på denna klocka- nix, pix!

Kommentera