Första gången jag kom i kontakt med Glycine var när jag kollade in Urtids hemsida för några år sedan och blev fullständigt hänförd. 24-timmars tavlan var en mindblower för mig som var van vid enkla 12 timmars klockor.

Purist resting on André Stikkers Bookcover "Glycine Airman"

En av mina gamla gymnasiepolare hade börjat lura på ett köp av en Base 22 puristversion (där 12:an är där den brukar vara, ingen GMT visare heller för den delen!) och hittat ett riktigt fynd på Sorelle Ronco. Efter ett antal mail och försäkran att priset också genererade en "äkta" klocka- var affären i hamn.

Base 22, GA version.

Jag hade parallellt kikat på samma modell men fastnat för deras GA-modell som har GMT visare och 24 timmars urtavlan med 24 på 12:ans plats (det är alltid lika kul när folk frågar vad klockan är och försöker läsa av tiden).

Syskonen Airman

Jag hittade den på nätet av en svensk återförsäljare(inte Urtid) och priset var riktigt bra.
Storyn kring beställningen är lite kul. Jag gjorde beställningen en måndag. På måndag eftermiddag ringer det från återförsäljaren som säger att den måste skickas från Glycine och att det kan ta några dagar och frågar om jag fortfarande är intresserad?

Purist dial.

- Jag svarar ja på frågan och säger att efter som jag fått ett så bra pris(och redan betalt)! - Er konkurent säljer samma klocka för nästan 3.000 mer så jag är rätt nöjd. Efter 10 min var priset justerat på deras hemsida, fast 100kr dyrare!

Brothers in arms!

Jag trodde det skulle dröja en vecka, eller kanske två. På skärtorsdagen(fyra dagar senare)s förmiddag ringer det från distributören (Tidéna Watch) som frågar om jag skulle vilja hämta klockan före lunch på deras kontor. Istället för att vänta på leverans till och från affären. Inom en timma satt den på min armen.

ETA 2983-2 genom safirglaset på baksidan.

Genomskinlig baksida med Geneva stripes på rotorn och annat gottigt. Verket är ett ETA 2893-2. Läderbandet som följer med vi hade vi båda valt svart skinnband. Jag har dock valt att variera mig med alla varianter som finns av nato, medan polaren hållit sig till originalarmbandet.

Puristen(i skärpa)

I rättvisans namn tänkte jag att det skulle vara skärpa på respektive Glycinelogga på dessa två avslutande wristshots(och lyckades väl sådär). Instagramkontot kommer nog att få sin beskärda del av denna syskonträff.

GA:n(i skärpa)

En bonus till dessa klockor var boken som André Stikkers gjort om Glycine Airman- fylld av bilder, historik och anekdoter. Det kommer bli fler syskonträffar framöver.

Kommentera