Att göra sitt märke känt via sin logga är grundläggande inom marknadsföring. Men att ha en bra logga är det långt ifrån alla företag som har. Denna logga var bland de första inom klocksfären som jag kom i kontakt med. Är man äventyrslysten har man nog inte kunnat missa att Eterna skrev in sig i klockhistorien på allvar när Thor Heyerdahl 1947, under 101 dagar i dubbel bemärkelse flottade runt med en Kon-Tiki.

Five dots=the rotor mounted with 5 ball bearings.

Härom dagen var det GTG i Götet. Jag hann knappt med att kika på de klockor som var inom räckhåll, men att snacka med de glada entusiaster som dykt upp var en riktig vitamininjektion- skulle nog behövt en helg för att hinna med allt.

Eterna Matic med armband i ädelstål.

Det visade sig att klockan är köpt 2004 och har hos sin ägare använts flitigt av dennes bättre hälft. Den övre kronografknappen har bytts. När vi snackade om historiken visar det sig att klockans ägare egentligen inte tycker om kronografer, men har ändå några stycken i sin samling. Jag tycker att ljusa urtavlor snygga, och gillar index(mer än arabiska siffror!) precis som på denna Monterey, 40mm(O) och 15,5mm(H) samt tung att bära...

Vattenskyddad 120m. "AirShot" blir det idag p g a kort länk.

Eterna har ansetts av många som ett innovativt märke som påverkat många i branschen (ETA SA). 1995 köptes det av Ferdinand Porsche och har under Porsche Design producerat en mängd modeller. Numera tillhör Eterna det kinabaserade International Volant Ltd.

Kommentera