Tableshot av Camel Trophys Multichrono (203)

Med avstamp i kopplingen mellan tobaksindustrin och smart marknadsföring med användandet av klockor som accessoarer kommer vi att landa i Dagens Wristshot.

40mm(O) x 9mm(H)

Med företag som Dunhill, Davidoff, Dalvey (bokstaven D är visst populär startbokstav!)är denna möjlighet till marknadsföring en viktig del av tobaksindustrin. Att dessa klockor varierar i kvalité råder inget tvivel om.

Glasringen har tappat en del av sin forna glans.

Denna Multichrono har sonen i familjen fått av sin far, som i sin tur fick den i bonus i sitt jobb som säljare. Klockan har inte använts så ofta utan har legat och vilat upp sig fram tills nu. Det är inte  originalarmbandet som sitter på.

Det svarta inlägget på kronan (någon som vet?)...

Camel Trophy och de modeller som funnits sedan 80-talet har länge haft en trogen skara fans. Sedan 1999 lever Camel Trophy i ett limbotillstånd där rättigheterna till namnet verkar hamnat i Japan och numera kallas Camel Active.

Wristshot på äventyraren.

Den ljusa urtavlan passar bra ihop med gulddoublén och kronan ligger säkert inbäddad. Det jag reagerar på är kronografknapparna som känns lite toppiga. Designmässigt passar de perfekt. Har du någon (reklam)klocka som används regelbundet?

 

Kommentera