Ett rätt sliten boett matchas av ett svart Condor i kalvskinn.
 Många av de stora fabrikanterna har helt enkelt inte koll på allt som producerats (genom århundradena), ibland av förståeliga skäl. I fallet med denna Shipman så mailade jag Fortis i hopp om svar.
34mm i diameter, 8mm hög, väger 40g,
18000 vph, 42 timmars gångreserv.

Kort därpå mailade Fortis. Kunde jag tänka mig att maila över tydligare bilder av bakboetten, etc? Sen hörde jag inget. Tror jag mailade tre gånger, men inget svar. Skam den som ger sig. Det blir mer spännade att lägga pusselbitarna över Shipman-historiken när man får kämpa lite (intalade jag mig själv muntert)i motvind.

Någon som har en aning om denna Shipman uppdatera mig gärna?

 Jag öppnade upp härligheten för att se vilken kaliber som dolde sig under bakboetten. Och om nu allt detta stämmer och jag inte är helt ute och cyklar så är det ETA 2452. Vi talar om ca 1964 och några år framåt vad gäller dateringen.

 Antimagnetisk och incablocutrustad.
Den har genomgått en helservice och låter helt makalöst i sitt maskineri. (Lyssna gärna!)Det är 25 juveler i detta verk (det finns varianter med 17, 21, 25 och 30 juveler. Det är riktigt arbetsamt om man beslutar sig för att dra upp verket (även om det är automat) om det varit vilande. Att ställa datumet tar också sin tid. 
Shipman omringad av det piratinspirerade farsdagspresenten. 
Det här är en riktig keeper som kommer att få stå ut med mitt sällskap många år framöver.
Kommentera