Jubiléumslänken av Guds nåde.
Det är (fullkomligt livs)farligt för ens ekonomi att börja experimentera med att byta klockarmband. Möjligheterna blir helt plötsligt större och riskerna att göra klockan en otjänst ökar markant. När ska man ha vilket och vad ska känneteckna det? Att tillverkaren hade en ursprungstanke med originalarmbandet spelar i det läget ingen större roll när man väl kommit så långt i transformeringsprocessen.
Hirsch håller måttet 24 mm av bearbetad kvalíté.

I detta fall hade min Zodiac en snygg jubiléumslänk, men när jag var lite skeptisk till att den tog för mycket uppmärksamhet av själva klockan. 

Armbandstest.

Så jag beställde ett olivfärgat nato för att ändå ta ut svängarna en aning (men det visade sig att bandstiften satt alldeles för nära boetten för natoarmband) och själva färgvalet visade sig vara aningen djärvt.

Vilar upp inför armstretchning.

Det blev alltså till att tänka om och efter att ha besökt Magnussons Ur och sett alternativen blev det ett svart 24mm skinnband från Hirsch.

Har bytt armband och ibland sett att fästena
 varit i double till stål och tvärtom. Denna gång blev det rätt!
Jag är mycket nöjd och armbandet sitter som gjutet kring handleden. Så nu får vi se hur länge det dröjer innan länken åker på igen! 
Början bra- slutet godare (nästa inlägg kommer inte att handla om Zodiac-jag lovar)!
Kommentera