Testar ett alternativ.
Lättaste sättet att variera ett armbandsurs utseende är nog att ändra armband. Ett av de svåraste sätten är att ge sig på att göra det själv (om man inte har vanan inne vill säga).
Riskerna att repa boetten, förstöra sprintarna, eller på annat sätt skada klockan finns alltid så det gäller att ta det varligt.
Armbandsröra.

I fredags kom min beställning från singularstraps.com med några riktigt snygga (20 mm) natoband.
Tanken var att testa länkbyte på Seamastern först. Efter en bra stund av ondgörelse och diverse utbrott kollade jag upp några klipp på YouTube.

Njae, kan funka!

Ett av klippen visade hur en länk till en Speedmaster lossades på låt oss säga tio sekunder. Jag tror i efterhand att min länk nog var aningen trög. Jag beslöt mig raskt för att testa med samma knixande rörelse (och bröt säkert mot alla regler i klockbibelns 10 budord) och det FUNKADE!

Kanske, kanske inte!

Nästa dilemma- vilket band till vilken klocka? Jag hade en vag tanke att sticka ut lite med att använda det orangea till Seamastern. Det är smaksak jag vet, men sen kom jag ju på att det var lika bra att testa på Archimeden för att tänja ännu mer på kombinationsmöjligheterna.

Inte så pjåkigt!

Det var betydligt enklare att byta på Archimeden. Sen var det bara att mixa på för att se vad som passade bäst. Jag har nog fortfarande inte riktigt bestämt mig än.

Bond... vem då!?!
Att det blev natoband kändes som ett lätt val. Just för att det går snabbt att byta (om vi bortser från mitt onödigt virriga-Seamaster-länk-harvande i början av min bytarfrenesi) och att de faktiskt känns riktigt bekväma på.
This is it...for now! Jag lyckades att lossa länken
 utan att göra någon skada på vare sig boett, eller sprintar.
(Jag kollade med lupp för säkerhets skull!)
Har du inte prövat natoband- eller kanske inte tycker att det är din kopp te så lyfter du vilket armbandsur som helst med ett schysst band till. Liva upp din gamla klocka med ett nytt armband så lyfter den till nya höjder! Det kan vara värt ett försök.
Kommentera