Det var på Instagram som jag först såg bilder från det svenska klockmärket Miró Watches. Den modell vi kommer att ta pulsen på nu är grey/honey. Valet av namnet är en blinkning till den katalonske konstnären Joan Miró. Det finns fler konst/skapande referenser i tänket kring valet av färg och form i klockans design. Vi tar och kikar närmare på klockan och börjar med...

En sparsmakad urtavla med index.

Boetten: Är cirkelformad 40mm och gjord i stål(316L) som polerats. Kronan är lätt att använda, med överraskande hack-sekund. Bakboetten är skruvbar och på nedre delen av den står ingraverat: "Time is only an illusion". Quartzverket som sitter i är Miyota 2035. Det är 20mm mellan bandhornen. En tacksam bandbredd som ger en myriad av möjligheter till armbandsbyten(om man mot förmodan skulle tröttna på originalet).

Armbandet i kalvskinn är både snyggt och bekvämt.

Urtavlan: Inga krångliga komplikationer(sekund-, minut och timvisare) som rör till det för användaren. Utan en ren och sparsmakad design. Index istället för siffror. Röd sekundvisare mot grå bakgrund med vita index. Även minut- och timvisarna är vita, vilket gör att urtavlan ger ett behagligt intryck. Det är lätt att läsa av tiden. Att variera sin modell med olika cremé, grå eller svart bakgrund på urtavlan samt tre olika armband av kalvskinn: honung, choklad och naturfärgat ger nio kombinationsmöjligheter. Urtavlan skyddas av mineral(kristall)glas och är svagt kupad.

Honungsfärgat armband (med loggan på spännet).

Passaround: Jag lät klockan följa med några personer som jag vet vistas i miljöer där det är mycket folk i rörelse(gymnasie-, förskolemiljö) under några dagar, samt under snack med folk jag vet är klockintresserade(även om det rör sig om genuina quartzmotståndare) har de gett sina kommentarer på denna modell. Ett bra sätt för att få återkoppling på hur klockan kändes och framförallt uppfattades av sin brukare och omgivning.

Vilar upp sig mellan studiebesöken med kronan i topp.

När folk har en ny klocka på sig brukar det märkas på omgivningen. Antingen får man kommentarer, eller så inga alls. Uppdraget var enkelt att använda klockan under en dag och rapportera till mig hur dagen varit. Så här lät några av folks kommentarer ifrån:

Förskola: (min frus arbetsmiljö): stilren, fräsch och smidig.
Gymnasium: (äldsta dottern i familjen): smidig, najs, snygg, ren, stilig.
Klockbärarna själva: märktes knappt att den var där, snygg design.
Andra klockintresserade i min bekantskapskrets: genomgående har varit att man gillar designen(även de som inte är quartzfantaster).

Obligatorisk Wristshot.

Skulle jag kunna bära klockan själv? En fullkomligt befogad fråga, och svaret är ja! Hade detta varit en klocka som inte tilltalat mig hade det inte spelat någon roll om vi puttat till en nolla extra i priset, eller om den haft "extra allt" på sin meny. Det gäller att det klickar någonstans hos klockans bärare- annars är det fail i min bok!

Fotnot: Det finns möjlighet att vinna detta exemplar från Miró Watches här på TTF. Maila mig (på info2ttf@gmail.com,) en självupplevd klockanekdot- bästa bidraget vinner!

 

Kommentera