Hydron i rosédoublé.

När Steve Sun flög genom en STORM i slutet av 80-talet så hade han ingen aning om att han skulle komma att ändra klockindustrin. Med sin säregna stil och ofta futuristiska design gjorde han klockor som alla skulle kunna ha råd med och ändå kunna sticka ut i mängden.

(S)TORM kronan...

Med rötterna i Londons kläd/modeindustrin började Steve tilsammans med sin fru skissa på klockor som de ville börja producera. Det gick inte alls till en början. Klockornas design hade helt andra proportioner än vad som kunde produceras/hanteras i dåtidens maskiner. Efter att Steve lärt sig mera om hantverket blev det dags för nya produktionsmetoder- och då kunde STORMs produktion komma igång på allvar.

42mm(D)(utan kronan) x 12mm(H), 88gram, vattenskyddad (50m)
När jag provade ut originalarmbandet så gjorde jag länken för kort. Istället har jag har använt svart skinnband, ibland med Bund, även Nato i olika varianter. Med sina två subdials (datum/24-h) får de Hydron att likna delen av en instrumentpanel, eller ventilerna på ett fartyg (Hublot, etc..)  
Mineralglas som skimrar.

Hydron är en klocka som faktiskt får icke-klockintresserade att reagera. Designen ger ett gediget intryck och för att vara ett limited editionur från Storm så är det rätt eget och har inte den traditionella grå-silvermatta STORMkänslan hängande över sig.

 Bondnato (22mm)- och JA det är quartz!
Jag har några andra STORM som det finns anledning att återkomma till vid senare tillfälle.
Kommentera