För några veckor sedan var det release för August Magnusson Watch. Denna klocka som gjorts i samarbete med Svanberg&Werners Urmakeri  för att fira Magnussons Urs 150-års jubiléum i klockbranschen. Jag hade inte räknat med alla klockor som skulle finnas på plats just den kvällen. Fokus låg förstås på AMWn men kameran var fylld till bristningsgränsen med allehanda klockor- här kommer några av dem.

Palmshot 1: Jaeger LeCoultre vintage Memovox.
Palmshot 2: Memovox vs. IWC (quartz ladieswatch).
Palmshot 3: IWC ladies-quartz. Bluedialled with nice index.
Palmshot 4: IWC...
Wristshot 1. Stunning Vacheron Constantin with subsecond on a ladieswrist.
Junghans chronograph
Wristshot 2: Jaeger LeCoultre: Ladies

Sparsmakad elegans när den är som bäst. Det blev nästan för mycket godbitar att hålla reda på.

43mm(D), 10,5mm(H), 18000 vph, manualwinding

Ett annat märke som jag börjat intressera mig för är Frederique Constant. Den modell som jag fick känna lite extra på var denna Vintage Rally som är en hyllning till rallyt mellan Peking-Paris. Med en genomskinlig baksida kan man frossa lite extra av deras verk FC-435.

Vintage Rally cal.FC-435, 46h powerreserve.
Wristshot nr.3. S&S: UTC Extreme II, 44,2mm(D)

Ska man prata svenska klockor är Sjöö&Sandström inget man missar. Denna modell är stilig och passar till alla tillfällen. Den är riktigt stor och drar lätt blickarna till sig.

Omega Aqua Terra vs. Grand Seiko

En duell mellan två potentater som borde sluta med oavgjort, eller? Omega och Grand Seiko en klocka på varje hand hade kanske varit ett alternativ.

Wristshot 4. Grand Seiko(words needless)on a ladies wrist.
Longines Heritage Collection: Charles Linbergh Atlantic Voyage
Backside of Lindberghs Atlantic Voyage.
Close up of Longines Lindbergh Atlantic Voyage see through back.
Palmshot: Omega vintage chrono.
Wristshot(upsidedown): Omega Chronostop.
Red Dot Award Winner 2012: Maurice LaCroix- Roue Carrèe Seconde

När klockor fångar min uppmärksamhet kan det vara just såna här urtavlor som får en att fullständigt tappa hakan. Undrar hur det gick till när Maurice Lacroix spånade fram denna modell. Roue Carrèe Seconde har fått det prestigefyllda Red Dot Award 2012. Jag är fortfarande lika nyfiken på denna som jag såg den för första gången.

Airshot: Maurice LaCroix- Roue Carrèe Seconde

Nytt och gammalt blandat i en imponerande klockkompott som fick mig ur balans(klocktermerna bara staplas på varandra). Denna kväll då allt ställdes på sin spets var det bra att jag hade kameran med mig för dokumentation.TTF tackar alla på Magnussons Ur för chansen att klämma på och fota alla dessa klockor. Hoppas ni blir lika inspirerade av alla klockor som jag!

Kommentarer