Klockboken som klämtar för mig har anlänt. En lite tidig men dock så gedigen julklapp. Den borde höra till varje klockintressents grundläggande klocklitteratur(kanske få den i julklapp/födelsedagspresent-i värsta fall köpa den själv)!
Ett tillägg i boken med tjugo riktigt vassa "SuperTalangeR"
Vad sägs om 292 sidor, 30,5cmx30,5cm(O), 4 cm (B) väger 2,5 kg och tar plats med stort P oavsett var den placeras. Av åtskilliga timmars frossande är väl det största minuset att Clerizo valt att lägga den löpande texten i vitt oavsett bakgrund som valts. Men eftersom innehållet är så djuplodande vad gäller varje urmakares, filosofi och porträtterade urval av klockor, sjunker man in rejält i boken.
De elva mästarna.
Fylld av intressanta anekdoter och händelser t ex. Vincent Calabreses makalösa historia om hur han skapade sin Golden Bridge , som slutligen Corum nappade på. Och så håller det på. Mr Clerizo öser ur ett till synes oändligt material och håller läsaren i schack.
Michael"Master Of Contemporary Watchmaking" Clerizo.

672 bilder varav 493 är i färg- som fullkomligt utmanar och tar andan ur oss vanliga dödliga entusiaster. Bilderna ramar in och ger rättvis bild av urmakarna och deras skapelser. Jag tror att mitt intresse för klockor bottnar i att man tämjer ett universum ner till den storlek att det ryms på armen- att sedan se dessa klockor, läsa om hur de skapats och hur de utmanar resten av klockindustrin är stort.

Kommentera