Bell&Ross, Sevenfriday och Kolfiberringar!

Tänk dig att du inte har några begränsningar i ditt skapande. Att det inte finns någonting som kan stoppa dig- då börjar vi kunna knyta ihop säcken för de inlägg som gjorts senaste dagarna. Schofield Watch Company(The Blacklamp Carbon), Sevenfriday, Bell&Ross är bara några av namnen som Black Badger Advanced Composites arbetar eller har samarbetat med.

The Death Star presented!

När man träffar James Thompson a k a Black Badger Advanced Composites så kommer nästan automatiskt materialet kolfiber på tal. Oavsett om det är spännen till klockarmband, ringar eller boetter etc. så har Black Badger funnit en nisch i att arbeta med kolfiber och blanda det med andra material i sina skapelser.

Kolfiber, "skidplates" och Moonglow var helt nya bekantskaper för mig!

När vi träffas över en lunch har han med sig sin svarta "showcase" som snabbt åker fram mellan tallrikarna. Det är medryckande att prata(inte bara klockor) med en så genuint trevlig och inspirerande kreatör.

Blackbadger Straps!

Efter att ha gått sin utbildning på HDK i Göteborg och utbildat sig till industridesigner så har han hunnit med att fylla på sin CV avsevärt. Under vårt samtal förstår jag att Black Badger alltid har gått sin egen väg.

Loggan på plats!

Armbandet till Sevenfriday ser vi nedan. Det har kolfiberfästen (som vi inte får fota förrän det är släppt!)-inte så vanligt på klockarmband- och meckigt att göra.

Sevenfriday tillsammans med Bell&Ross och med armband-från-gissa-vem?

Black Badger Strapsen är populära inte bara hos Bell&Ross anhängare- utan även för klockbärare med 24mm mellan bandhornen.

Armbandsbuffé- med några sköna velcroband!

Det Radioaktivinspirerade bandet är det som folk ställer frågor om och är mest intresserade av.

James Thompson looking sharp wearing his fly!

TTF kommer att följa upp detta inlägg med ett besök i Black Badgers Studio för att riktigt grotta ner oss i lumeshots, moonglow och kika närmare på de ringar som skapas- och förstås prata mer klockor. Passa på att följ hans äventyr på Instagram så länge!

 

 

 

 

Kommentera