Seamaster Professional med sin karaktäristiska länk, klarar dykning med sina
300m/1000 ft, utrustad med enriktad bezel(glasring),
 heliumventil, kronometer, kronograf och datum. 
I dag är det dags för en Omega Seamaster Professional att berätta något av sin historia. Vems handled den sitter på är förstås lika intressant. Det är en herre som inte lämnar någon oberörd med sin stil, sätt  och sitt stora hjärta- nämligen Bruce Emms på MUG. Alltid lika trevlig och med ett leende på läpparna känner man sig på gott humör när man träffar honom. 

Automatverket är kaliber 1164 (baseras på Valjoux 7750), 44 timmars gångreserv,
41,5 mm, 18 mm hög, 220 gram, guillocherad
(vågmöstret på urtavlan som omringar de tre subdials/"underurtavlorna")
Seamastern var en 50-års present från en kompis som då var på Nya Zealand. I den vevan hade Bruce sagt ifrån att han inte ville bli uppvaktad, men han visste inte att hans närmaste vänner gjort en överraskningsfest. Så han blev "hämtad" till festlokalen. Där det fanns en stor hög med presenter. "Jag kollade inte så noga, utan snackade lite med folk och sen på kvällen hamnade vi på Sticky Fingers där spelade jag, Mikkey Dee, och Dregen någon låt på scen och sen blev det Park Avenue till det stängde..."
Emblemet på bakboetten med Sjöhästen är riktigt snyggt. "Tre kronor" tornar upp sig.
 Den fjärde kronan är  heliumventilen (som skymtar närmast congaskinnet)
På morgonen vid åtta tiden ringer det på telefonen hemma. Det är en glad kompis som ringer från Nya Zealand för att kolla med Bruce om han tyckte om sin present? "Jag sa att presenterna låg kvar i festlokalen". Bruce´s bror fick kasta sig i bilen och köra till festlokalen. Hämta hem presenterna och Seamastern som överlevt överraskningsfesten.  

Wristshot i motljus!
Seamastern används dagligen och har varit på service en gång. Jag frågar Bruce om sin relation till tid: "Jag är kass på tid!", säger han men berättar om sin ambition att kunna ställa ställa upp (om någon musiker befinner sig i nöd och behöver hjälp vid stängningsdags så får det ta sin tid) när det behövs. På frågan om han kommer ihåg sin första klocka svarar han att den hade "manual winding". Det är lite så när man pratar med Bruce att han får alla att känna sig välkomna. Han pratar med folk i butiken, kollar prisuppgifter, pratar i telefon samtidigt som han svarar på frågor utan att tappa fokus.   
En glad Bruce hälsar välkommen på sitt kontor! 

Seamastern är ett dykarur som passar vid alla tillfällen. Den ger ett massivt intryck och klarar av alla påfrestningar som en klocka kan utsättas för. Vill du ha ett levande bevis, eller bara besöka en eldsjäl, när du är i Göteborg så leder alla vägar förr eller senare till Bruce (och MUG).

Kommentera