Påskaftonspysslet eskalerade i att familjen visade mig var skåpet skulle stå. Jag var inte chanslös men sambon och yngsta dotter snörade och knöt som om de hållit på med detta i årtionden. Min relation till paracord var ganska obefintligt fram till för några månader sedan.

Gordian Knot or not(samt en Suunto)!?!

Min mormor höll på med makramé och gjorde b l a nyckelringar(monkey´s paw/fist), etc och annan hemslöjd. Under studenttiden på 90-talet körde jag under några år ett hårdrocksprogram på Göteborgs Studentradio som hette Gordian Knot så mitt förhållande till knutar och knopar har ändå funnits där i periferin.

Cobraweaving bracelet and a tired Airman on sand/beigenato.

Att kunna använda snöre/rep till nästan allt fick mig på kroken. Jag gillar att det går att skapa precis vilka kombinationer som helst. I det här fallet har jag använt mig av paracord från Rothco 550 (Type III commercial) samt 5ive Star Gear 550.

The Trio: Oliv/Camo, Desert Sand/Black and Camo/Camo.

Den möjligheten att använda hela paracorden och de små snören som den innehåller till allt från att laga tält, fiskellina, skärp, skosnöre är enastående, astronauter har haft med sig paracord upp i rymden, militärer, sjömän har använt sig av dess möjligheter.

Sunny wristshot: Desert sand& Suunto CLB
Dotterns arm med oliv, desert sand och camo!
Schakellås med desert sand på camo.

Att laborera med schyssta och rustika lås till armbanden är min prio just nu. Att använda snäpplås i hårdplast är det vanligaste. Enklast är att använda sig av en vanlig knut och ögla i var sin ände.

Cobra weaving on camo and Suunto Core Light Black on Olive nato.

Min sambo började med att använda en 6mms schakel och hon fick till en bra lösning.

Black on camo.
Desert sand next to purple nato.
Underarmshot: Schakellås, nato och paracordarmband.

När det gäller "less is more" så går TTF helt i motsatt riktning här i kombon "more is more". Det är inte realistiskt för mina klena armar med alla dessa på en arm men lite kul att maxa är det ändå.

Paracord Cobrabracelets ""Desert sand", Suunto 50mm CLB" and "Camo"

Är det så att ni är intresserade av någon av dessa kombinationer eller liknande paracordarmband vill TTF att ni hör av er(info2ttf@gmail.com). Jag håller på att se lite på hur intresset är därute i stugorna för lite makraméinspirerade paracordarmband. Ris och ros från er alltså. Buckle up!

Kommentera