Landshark på vitt tropic.

Helt plötsligt blev man med Seiko. Eller var det så enkelt? Sanningen är att jag kikat lite just denna modell sedan något år tillbaka och varit lite i valet och kvalet. Detta är en Seiko 5 vilket innebär att den är utrustad med:

     • Diaflex (Oförstörbar drivfjäder)
     • Diashock (tänk Incabloc för stöttåligheten)
     • Automatisk dragning
     • Dag/datum indikator
     • Vattenskydd 
Manuell "kompass"inställning, hrm jag vet inte riktigt...
Men 5 på "kompasskronan" går det inte att ta miste på.
Seiko 5 kan delas in i två grupper Sport och Superior. En avgörande skillnad är de verk som sitter i dessa 7s26 resp. 7s36. Det som jag fastnade för hos Atlasen var nog dess robusta design. Däremot åkte länken av direkt. Jag kortade och testade den men det kändes inte rätt. Den är bänkad så länge till förmån för allehanda nato.
Kronorna är inbäddade. 14mm(H), 42/46,5mm med kompasskronan(O),
 verket 7s36 gör 21.600 vph/6 bps.
Denna modell har gått under namnen Atlas och Landshark (kärtbarn-har-många-namn-principen).
 En av dess komplikatoner är den manuella kompassen(som är alldeles för opålitlig). Överlag är det en klocka som jag kommit att gilla mer och mer. Den känns inte så stor som den ser ut och sitter bekvämt.
Det är första Seiko 5 med 200m vattenskydd. 
  Landshark& Monster (två släktingar på torra land).
Jag kommer med all säkerhet att fortsätta i Seikospåret(jag började ju min riktiga Seikoresa först i mitten av maj i år). Får se hur det står till med dessa två rovdjur efter sommarens användande. Tvekar du, eller är i valet och kvalet inför ditt Seikoköp- KÖP (ett tips i all välmening)!
Kommentera