En av de klockor som charmat många med mig är Seikos "Monster". En klocka(nästan)för alla tillfällen. Den är en av mina favoriter och har använts rätt mycket sedan den införskaffades innan sommaren 2012.

Slagsida.

Det dykararmband i gummi som följde med denna klocka- åkte givetvis all världens väg och ersattes med ett orange nato på studs. Min Landshark/Atlas är inte alls lika välanvänd. Paradoxalt nog var det den jag var mest intresserad av först.

MONSTRET solar sig på Koön från i somras.

Glasringen ramar in hardlexglaset och är riktigt smidig. Kronan som bäddas in i boettskyddet och är placerad kl.4 ger den ett karaktäristiskt utseende. Det är många som undrar och frågar en del  om vilken klocka det är. Vilket är bra in/anledning för att sprida the-gospel-of-the-watch.

42mm(O), 12mm (H),

Är det en inkörsport för klockentusiaster? Lockar den till användning? Är den pålitlig? Svaret är ja på alla frågorna. Mycket klocka för pengarna.

Skärpan är kass men det är inget fel på urtavlans Lumi Brite!

Jag märkte snabbt vilket tryck det var i Seikos Lumi Brite. Den skiner även i dagsljus så bilden ovan är rätt talande. Maskineriet som får "Monstret" att ticka är Seikos 7S26. Pålitligt och enkelt att starta upp. På med klockan bara så startar den självmant. Seikos "Monster" är en klocka som växt, och använts mer än jag kunnat ana. Hoppas du har/haft någon klocka du känt likadant för.

Wristshot av "Monstret"
Kommentera