Seiko har fått alldeles för lite utrymme här. I serien om Göteborgare som visar upp sina favoritklockor är det i dag Per-Ivan Hagberg, klädskapare bakom märken som Ball, Dunderdon och nu senast A/B P.I Hagberg& Co samt jackfabrikatet Kgat(Kyla går att tygla), som kavlar upp armen.

Hardlexglas, 200m vattentät

Denna Seiko köptes i Portland, Oregon 2009. Per-Ivan hade länge kollat in denna modell. En barndomskompis hade en Seikodykare som gjorde stort intryck. Efter dryga 40-år blev det alltså köp och Scuban hänger med överallt.

41mm(D), 13mm(H), skruvbar krona, dag/datum

Förhållandet till tid är för Per-Ivan någonting i stil med "man får gjort mycket om man puttar in en massa" och medger att han är en 52-årig tidsoptimist. Han kommer knappt ihåg första klockan, mer än att den var orange...

Automatiskt urverk(Malaysia), 7S26-0028
 Sen har han köpt en Longines (automat från 60-talet, som vi får återkomma till någonannan gång) på nätet som används vid högtidliga tillfällen. Seikon har fungerat bekymmersfritt och fått utstå en hel del. Frågan jag ställer mig själv är- varför har inte jag skaffat mig en Seiko ännu?
En glad Seikobärare.
Kommentarer