Raku-Skull going T2 with Storm EXE SQ Chrono.

I början av 90-talet(långt innan klockintresset slagit till!) när jag precis börjat läsa på universitetet i Göteborg så såg jag Terminator2 som nattbio på biografen Victoria. Folk jublade när Arnold stövlade på och jag var minst sagt imponerad av hantverket. Kort därefter var jag på Shock för att köpa skinnbrallor(nej, jag har inte kvar dom!), men det som verkligen fångade mitt intresse var den upplysta montern med Stormklockor.

45mm(L) x 35mm(B) x 14mm(H).

Som från T2 slogs jag av de futuristiska influenser som lyste emot mig från montern. Ett annorlunda formspråk som inte liknade något jag tidigare sett. När jag för några år sedan fick erbjudande att köpa några STORM så var det som att åka tidsmaskin tillbaka till 91. När jag härom året såg deras MEKON blev jag glatt imponerad av mångfalden i deras utbud.

Storm is coming.

Denna modell har även en liten lampa på ena sidan med ett klarblått rätt starkt sken. Dessvärre har lampan gett upp livsgnistan och det har tyvärr visat sig svårt att laga den. Denna fyrkantiga och rätt stora Metalliska modell ser(eller kanske såg!) verkligen futuristisk ut. Jag har gjort som med de flesta av mina tidgivare- bytt armband.

Changing-strap-mode!

Nitar och metall passar bra ihop med både T2 och dödskallar. Här är det en Raku-Skull som får symbolisera det hårda och karga i EXE SQ Chronographs utseende. Jag brukar ha denna tingest någon gång per år och folk brukar fråga vad det är för slags klocka. Lite kul med (quartz)designur som påkallar folks uppmärksamhet. Vilket inte alltid är fallet när man kommer farandes med någon mer påkostad manuell/automatisk historia...

Red it is.

Det blir en helt annan upplevelse av metallboetten när annat armband används. Lite mer klocka än med stålarmbandet. Av de STORM jag har är denna som mest påminner om deras tidigare ur. Den blå urtavlan har index med tre suburtavlor är utrustad med datum, sekund, minuter och timmar. Har du någon STORM som ligger orörd någonstans- blås liv i den!

Wristshot of the EXE SQ!

 

Kommentera