När Michael Nuriel, Second Hand Choppers (sekundvisarreferensen finns där...)började laga gamla tändare 2009 visste han inte att detta intresse för delar och detaljer skulle leda honom in på den bana han befinner sig idag.

Mike Nuriels Second Hand Choppers ute i solen!

- När jag fortsatte med att reparera vintageklockor samlade jag på mig en  mängd oanvändbara delar. Under sommaren 2012 visade en kompis mig konst gjord av delar från urverk. Jag blev intresserad men kände att det var någonting som saknades i dessa skapelser. Problemet var att jag själv inte kunde se mig köra någon av dem.

Sideshot av Mikes Chopper!

- Med min passion för Choppers och "Bare Bone" motorcyklar, dels choppers och bobbers så beslöt jag mig för att blanda dessa två stilar till min motorcykelpark. Ramen görs av stål, eller brons medan klockdelarna används till att få motorcyklarna att se funktionell ut.

Second Hand Choppers.

- Jag sålde min första motorcykel på eBay för lite drygt ett år sedan till en gentleman från England som heter John. Han uppmuntrade mig att fortsätta att göra motorcyklar och hjälpte mig att få ställa ut på Mad Museum i England.

Second Hand Choppers...

- Jag tror att mina motorcyklar är den typ som männsikor drömmer om att få köra, traditionella men aningen skruvade! Ingen motorcykel är den andra lik och varje motorcykel har sitt eget namn.

Jag har följt Mike på Instagram hans arbete får mig att nöjt botanisera och fantisera om hur han fått ihop sina kreationer. Det känns som ett sunt sätt att återvinna gamla urverksdelar. Folk har börjat uppmärksamma hans stil och det går att köpa alster av honom. Är du intresserad av att komma i kontakt med Mike pröva att maila honom på secondhandchoppers@yahoo.com (Alla bilder är tagna från hemsidan)!

Kommentera