Jag har alltid varit fascinerad av dykarur. Men när jag hittade den här klockan tänkte jag (faktiskt inte direkt på mig själv!) att den skulle passa bra åt min fru. Att det blev en Zodiac var egentligen en tillfällighet. Originalarmbandet var vitt och i plast, som byttes till ett i stål.
42 mm i diameter, 13,5 mm hög. Dag/datum kl.6 

 På 2004 års Baselmässa (BASELWORLD hålls en dryg vecka årligen i Basel för för klock-, och juvelindustrin sedan 42 år tillbaka.) introducerades denna V-WOLF och även modellen Sea Dragon. Designen är inspirerad från Zodiacs arv av Sea Wolf och modernare dykarurs utseende.

V-VARGENs baksida.
I slutet av 70-talet var Zodiac först med att få ett quartzur chronometerklassat. 
Med brun urtavla och vridbar bezel (ratten som omger urtavlans glas),
hornen är dolda under boetten. Det är luminova på
fem minuters markörerna och visarna.
I David Finchers film "ZODIAC"(2007) har märket en kort men framträdande roll. Navy Seals använde Sea Wolf när det begav sig. Hittar man ett zodiacvintageur så är det absolut värt att kolla upp.  
Zodiacloggan sitter snyggt på kronan och ligger inbäddad
väl skyddad i boetten. Ett domeformat mineralglas ger klockan
 ett särpräglat utseende. 
Att Zodiac köptes upp av FOSSIL 2001 har varit föremål för diskussion. Att de klockor som gjorts efter det egentligen inte är "riktiga Zodiac" och att  FOSSIL skulle ha kört märket i botten. Givetvis beror det på vem man frågar men faktum kvarstår att märket ägs och styrs av FOSSIL. Zodiacs klockor tillverkas däremot i en egen fabrik i Schweiz. 
Originalarmbandet i kontrast till det i stål.

FOSSIL gör också klockor och är stora inom handväskor/accessoarer. Företaget har licensöverenskommelser med bl a Adidas, Burberry, Emporio Armani, Michael Kors, etc.
På V-WOLF-urtavlan står det Swiss Made vilket brukar borga för en rätt hög lägsta nivå på quartzur.

Vad min fru tycker om klockan? Hon gillar den, och stålarmbandet vi bytte till har gett klockan ett tuffare intryck.

Kommentera