Det var en hård kväll i Göteborg igår. Turnépaketet med Trivium, As I Lay Dying och Caliban hade slutit upp på Trädgårn. Kvällens överraskning var As I Lay Dying som jag tycker var strået vassare än Trivium.

Kronan med Zodiacloggan lyser upp konsertmörkret!

I pausen innan Trivium hann jag dokumentera denna Zodiac. Modellen kallas för Sea Ghost  Det var nog lättare för mig att fota i halvmörker, än för crewet att(under hög volym) linechecka till Iron Maidens "Hallowed Be Thy Name".

Tim Lambesis i metalcorebandet As I Lay Dying dominerar.

Ägaren är en gammal kompis som haft klockan i sin ägo under några år. Det var främst designen och den orangea glasringen som lockade vid köpet. Efter att reservlänkbitarna tappats bort kikade han in på Lerums Urmakeri som lyckades ordna fram nya(trots att modellen inte tillverkas längre).

Ref: ZO2401, 42,5 mm(O), safirglas, 330ft/110m vattenskydd.

Jag har skrivit om olika Zodiacs tidigare(V-Wolf, Olympus, 2Face). Det har varit quartzare från 2000-talet. Zodiac har hängt med ett tag som klocktillverkare och gjort avtryck i klockhistorien. Loggan har jag alltid tyckt om. Det är någonting med den som tilltalar mig. Kanske blir det av att leta efter något manuellt från 70-talet...

Trivium manglar på med sin metalcore.
Nu är allt till belåtenhet, länken har justerats ut av sin ägare och Sea Ghosten har fått dagliga sin dos av metal.
Metalshot av Sea Ghosten

 

Kommentera