Zodiac Olympus (ZO-2703) vilar upp sig.
För några år sedan var det utförsäljning av märket Zodiac på Klockmäster Hansson på Frölunda Torg. Zodiac skulle utgå ur sortimentet och jag fastnade b l a för denna modell- Olympus. 2005 återintroducerades denna modell, som såg sitt ljus första gången redan 1970. Förutom sitt säregna utseende var den utrustad med ett "curved end"armband.  
"Curved end", kallas den här typen av klockarmband,
med "seamless connection" till skillnad från
vanliga armband med "straight end"
Att denna typ av armband hade anhängare överhuvudtaget hade jag svårt att tro till en början. Jag har själv ändrat åsikt från att tycka att det var osmidigt, skavande och alldeles för tjockt- till att gilla det skarpt. Det sägs att denna sorts armband skulle skydda boetten (mot väder och vind, men även från solens ultravioletta strålar). Armband och klocka smälter verkligen ihop till en enhet.
För att kunna fästa detta armband kan man på nätet
köpa ett specialverktyg som heter "instrumento".
Det fanns en liten repa på glaset. Egentligen blir det aldrig repor på safirglas, och i det här fallet vet jag inte vad som hände. Första veckorna var repan väl synlig. Jag lade undan klockan några månader. När jag skulle använda den märkte jag att repan var puts väck! Oförklarligt- jag vet att jag tidigare gnuggat och putsat med extra fin duk, och ändå hade det inte hjälpt (och den såldes billigare just för repan...). 
Någon som har en bra förklaring?
Mittkronan är mycket större än de andra två. Två tydliga "subdials",
där den vänstra är minuter och den högra sekunder.
Jag gillar Zodiac (zodiacwatches.com) för att de har sin plats i klockhistorien. De har en mängd olika modeller som är överkomliga för de allra flesta och för att de ofta gjort snygga, originella och tåliga klockor som tål lite mer än bara användning till vardags.
41,5 mm, 92 g, datum, safirglas, vattenskyddad ner
till 330 ft/100 m,  Zodiacs logga finns både på kronan,
underboetten, och på urtavlan.
 Är man ute efter Zodiac vintageur är det bara att googla sig trött. Det finns mängder av quartz-, och mekaniska ur att kika på. Börjar du tröttna på din klocka? Kolla in ditt armband och ser din klocka trött ut kan ett nytt armband lyfta den till oanade höjder. Jag kommer i alla fall inte att byta mitt (på denna modell!).
Wristshot av Zodiacs Olympus (2005)

Kommentera