44 mm(diameter), 24 mm mellan hornen, 162 gram med jubiléumslänk, safirglas.
Denna klocka har legat i karantän under några år och behandlats orättvist av mig- men har nu fått en ny chans. Orange är en färg som smyger sig på mig sakta men säkert och funkar nästan till alla (kläd/accessoar)kombinationer. När jag försökte läsa in mig på modellen för några år sedan så verkade den vara inspirerad av 70-talet racer/motorsport.  Det verkar ju rimligt åtminstone så som jag kommer ihåg det.
GMT någon!?! Det är bara att vrida glasringen tills man blir nöjd.
Jag har sett denna modell i svart och vitt. Den är snygg men orange är nog ett strå vassare. Jag har bytt batteri tre gånger på åtta år på denna Zodiac. Jämför jag med andra quartzur jag har så är det inte särskilt många byten. GMT-visaren som är den enda komplikationen drar ju inte direkt särskilt mycket extra.
Zodiacs logga sitter på 1) Kronan 2) Urtavlan 3) Bakboetten 4) Låset till länken
(Om någon hittar fler ställen-hör av er!). 
För den som är intresserad är detta en bra sida att kolla in vintagezodiacs

(quartzur är dock bannlysta där). Börjar man surfa runt på den så har man att göra en stund. I mitt fall är de Zodiacs jag kommit över är just quartzur.

Zodiac placerar sin logotype.
Charmen med ett historiskt arv som förvaltas väl tilltalar mig. Ser man till de modeller som ligger på den officiella hemsidan zodiacwatches.com känner jag mig inte lika upprymd. För min del är jag öppen för alla förslag och har inte valt sida i quartz-, mekaniskaverk debatten (för eller emot). Är det en klocka som tilltalar mig spelar det inte någon roll vad som finns under huven(men det kan vara en bidragande faktor till att man blir lite extra intresserad).
Jubiléumslänk med "dual deployant clasp", som sitter gott om handleden.

Jag var redo att byta länken för att återuppliva 2Facen och testa ett olivgrönt nato(fast det hamnade på Suunton Coren istället), men sprintarna satt alldeles för nära boetten så jag fick överge den tanken. Det är nästan så jubiléumslänken stjäl uppmärksamheten från själva klockan. Nu får den vara som den är. Jag lovar jag ska ge den den vristtid den förtjänar.

Håll med om att den sticker ut ändå!
Kommentera