Nyss hemkommen från Oslo och besök i auktionshuset Blomqvists fantastiska jugendlokaler fick jag se både modern och samtida konst, dels från Blomqvist Contemporary och dels av den skänkta konsten till välgörenhetsauktionen.

Det är fritt fram att bjuda på nätet på bägge auktionerna men vill man delta i välgörenhetsauktionen kan man även ta plats i den tillfälliga auktionslokalen på Kistefos Museet där Sotheby´s erfarne utropare Mark Poltimore kommer att svinga klubban för att hjälpa till att dra in så mycket pengar som möjligt till Voss Foundations projekt att förse Kenyas befolkning med vatten.

Pengarna ska alltså gå till, att med hjälp av Milgis Trust, förse Sambururegionen i norra Kenya med rent vatten. Milgis Trust och Voss Foundation arbetar för att sätta upp "vattenstationer"  samtidigt som naturen, djuren och befolkningen i området ska påverkas så lite som möjligt.

Redan nu har Voss Foundation försett ett antal afrikanska länder med 92 "stationer" med rent vatten och 434 sanitetsinrättningar. Endast i Samburu-regionen i norra Kenya har man med hjälp av Milis Trust lyckats skapa 31 vattenkällor med rent vatten för befolkningen.

Gör dig själv en tjänst! Passa på att bjuda hem ett fantastiskt konstverk samtidigt som du gör världen, Kenya och Samburus folk en ovärderlig tjänst. Auktionen börjar nu på söndag kl 12, men redan nu kan du bjuda på auktionen på nätet hos Blomqvist Auktioner. Se Blomqvist alla auksjoner här!