Att fotokonsten varit glödhet som konstform är ingen nyhet på den internationella arenan. Inte sällan är det foton som behandlar kända personligheter som motiv som inbringar stora summor på auktion. Nyligen såldes ett femtiotal silvergelatinfotografier för dryga 2 miljoner kronor på Christie´s. Fotografierna föreställer Beatles konsert på Washington Coliseum i USA 11 februari 1964, två dagar efter de uppträtt på ”The Ed Sullivan Show” för första gången. De flesta av fotona som såldes var tagna av den endast 18-åriga fotografen Mike Mitchell, som vid tillfället då bilderna togs var tämligen okänd.

Apropå fotografi visar och säljer Konsthandeln just nu fotografi av den unge och mycket begåvade fotografen David Molander. Konstnären är högaktuell sedan han nyligen tilldelats Victorstipendiet på masternivå av Hasselblad Center, vilket innebär fem månaders vistelse vid Location One i New York.

 

Utställningen som visas heter ”Slussen – från en urban anatomi” och visar experimentella och mångfasetterade verk från Stockholms, för tillfället, mest omdiskuterade byggnad.

Kommentera