En av världens mest berömda modeller genom tiderna är utan tvekan Kate Moss. Modellen som regelbundet prytt alla stora modemagasin världen över under ett par decennier är berömd för att ha uppmuntrat en hel generations unga kvinnor att utveckla sin egen stil utifrån egen personlighet och individualism.
Kate-Moss_Christie´s_Barnebys_auktion_fotokonstIgår annonserade Christie´s att man med stolthet, och förstås förhoppning om försäljningssuccé, i september kommer att hålla en specialauktion Kate Moss - The Collection. Samlaren Gert Elfering som curerar auktionen anser att Kate Moss är den ultimata moderna musan. Han är övertygad om att fotografier och andra verk föreställande toppmodellen kommer att ingå flera stora museisamlingar i framtiden, och att det här är ett fantastiskt tillfälle att lägga beslag på något av mästerverken.

Kate-Moss_Christie´s_Irving-Penn_fotokonst_Barnebys Kate Moss är värd sin egen vikt i guld...och lite till

Av naturlig anledning så är det mestadels fotografier av flera av världens största fotografer såsom Annie Leibovitz, Bruce Weber, Mario Testino, Sam Taylor-Wood and Irving Penn som auktioneras ut, även om det förekommer en hel del verk i andra konstformer. Exempel på legendariska fotografier som auktionera ut är Mario Sorrentis stora pigmentprint Kate on Couch, nude från 1992 med utrop 30-50 000 pund och Irving Penns Kate Moss(hand on thigh), New York April 26, 1996 med utrop 50-70 000 pund.
Kate-Moss_Christie´s_Barnebys_auction_fotokonst_MarioAuktionen äger rum den 25 september. Självklart kommer ni hitta kataloger på Barnebys.

Kommentera