Histagrams.com lägger upp Instagrambilder så som de troligen(?) sett ut om olika historiska händelser ägt rum i en Instagramifierad tidsålder. Vissa inlägg är rätt hysteriskt roliga, rekommenderar er starkt att gå in och kolla. Jag har plockat ut några som ger en liten extra krydda/dimension till några av historiens konstnärsgiganter och deras verk.

I samband med att rapparen Petter släppte sin bok "16 rader" tidigare i år, berättade han i flera intervjuer om sin syn på hur man ska få unga att börja läsa. Nedan utdrag är från en intervju i Dagens Nyheter (21 sept 2013):

"Jag vet inte om Zlatan fattar det själv, men han har fått en massa fotbollsungdomar att läsa för första gången. […] Det viktiga är att man läser. Du kan se en massa film, men det är viktigare att läsa för att hjärnan utvecklas mycket mer. Och jag hoppas att den här boken kan bidra till det. Det vanliga är att ungdomarna får en bok, typ ”Den svarta katten” av Edgar Allan Poe, slängd i knäet: ”Läs den till nästa vecka”. Men har man en klass med tjugo elever där åtta gillar hiphop skulle jag berätta om alla rappare som inspirerats av Edgar Allan Poe. Jag skulle spela låtar och sockra berättelsen och säga att de skrev dem exakt efter att de läst boken – vad som helst för att göra dem mer peppade."

Tycker att det är en himla bra tanke. Kom att tänka på det nu när jag såg de här bilderna, även om det kan vara att dra nyttan med dem lite väl långt. Men det skulle ju vara fint (och kanske inte helt orimligt ändå) om någon av Histagrams bilder kunde få åtminstone en eller ett par att bli lite mer peppade att kolla upp några av konsthistoriens superstars.

Dagens soundtrack: Josh Ritter, A Certain Light

Följ mig på Instagram: johannakarolina82


Kommentera