Stockholms Auktionsverk håller imorgon sin Nutida Auktion och två dagar senare är det dags för Auktion till förmån för barndiabetesfonden. Båda dessa auktioner innehar en hel del fina objekt att bjuda på. Det viktigaste är självklart att köpa det man själv tycker om och att välja med hjärtat hellre än med hjärnan. Trots det finns det alltid ett par objekt på varje auktion som blir mer populära än andra. Barnebys har här plockat ut två fotografier, ett ifrån varje auktion, som vi tror kommer bli lite extra uppmärksammade.

Fotografiet av Nelson Mandela finns på Nutida auktionen och har ett utropspris av 200 000 – 250 000 SEK. Fotot togs år 1990 av fotografen Hans Gedda och har närmast kommit att bli en ikonisk bild.

På Auktionen till förmån för barndiabetesfonden, finns ett porträtt av drottning Silvia. Fotografiet togs tidigare i år av fotograf Ewa-Marie Rundqvist och har utropspriset 75 000 – 80 000 SEK.

Vi väntar nu med spänning på att se hur auktionerna fortlöper och lovar att hålla er uppdaterade med de slutgiltiga resultaten från båda dessa auktioner.

Barnebys vill även passa på att slå ett slag för Barndiabetesfonden som anordnas för tredje året i rad av Lilly Diabetes och Stockholms Auktionsverk. Auktionen sker den 14 november, på självaste Diabetesdagen och erbjuder bl.a. fler unika fotografier. Alla intäckter går oavkortat till forskning kring barndiabetes.

Missa inte heller att läsa vår intervju med Hans Gedda, som ni hittar här.

 

Kommentera