Tänkte dela med mig av två av mina favoriter när det kommer till digitala inspirationskällor: Nowness och It's Nice That. Har följt båda under flera år (i alla fall tre) och tröttnar inte.

Nowness

Nowness arbetar med vad de själva kallar digital storytelling. Varje dag lägger de upp en video eller en längre intervju inom konst, musik, mode, design etc. Det mesta har ett konstnärligt, nästan eteriskt filter över sig, oavsett om det handlar om sport, mat eller en it-tjej på vift i Los Angeles. De vill vara en referenspunkt för folk som arbetar med media och stiluttryck på olika sätt och samarbetar med konstnärer från hela världen.

It's Nice That

It's Nice That fokuserar på konst och design, men korsar ofta gränserna till musik, film etc. De delar med sig av tips, längre intervjuer och länkar som ger inspiration nog för ett eget mästerverk.  It's Nice That är ständigt intresserade av att utvidga sitt nätverk av frilansande medarbetare och söker varje år även en eller flera praktikanter.

Dagens soundtrack blir ett Nowness-inlägg från i somras, en drömmig duett mellan Soko och Ariel Pink i en bitterljuv video om… kärlek.

Följ mig på Instagram: @johannakarolina82


Kommentera