Hon sålde konst för miljoner av storheter som Jackson Pollock och Mark Rothko men igår erkände den kvinnliga konsthandlaren Glasfira Rosales sig skyldig i amerikansk domstol till nio av de punkter som hon åtalats för, däribland bedrägeri, skattefusk, penningtvätt och medveten försäljning av falsk konst. Hon riskerar nu upp till 99 års fängelse.

Målningarna som föreställde verk av några av historiens största konstnärer var i själva verket målade av en hittills okänd asiat som sägs bo i Queens. Glasfira betalade amatörkonstnären några ynka tusenlappar innan hon sålde verken vidare för miljoner.

Ms Rosales talade till domstolen i en skakig röst och berättade att hon kommit överens med andra inblandade om att sälja konstverken som sades vara Robert Motherwell, Mark Rothko och Jackson Pollock bland annat. Hon tros ha hunnit sälja mer än 60 falska målningar.
Glasfira Rosales sålde falska målningar för mer än 200 miljoner kronor. Här ses hon med sina advokater på väg till amerikansk domstol


En målning signerad Jackson Pollock såldes till en hedgefond-managager för 17 miljoner dollar. Han kräver nu pengarna tillbaka.


Kommentera