Fenomenet Podcast har slagit igenom på riktigt och är hetare än någonsin. För mediapersonligheter är det idag lika självklart med en podcast som en blogg. Filip&Fredrik, Värvet och Sigge&Alex. Oavsett vad man är ute efter så finns det något för alla. Sommar i P1 bjuder alltid på något intressant och P3 Dokumentär har en uppsjö av spännande historier som man aldrig kan få för mycket av.

Även för den konstintresserade finns det faktiskt en hel del.
Nedan har jag länkat fem konstpodcasts som du ska ha hört.

1. ArtPod - Magasin 3
En svensk podcast som sänds kontinuerligt och som har konsten som huvudämne. Tre professorer diskuterar tre frågor från den internationella konstvärlden. Ständigt aktuell med fräscha ämnen och intressanta synvinklar.
Lyssna här

2. Lars Lerin - Sommarprat 2012
Filip&Fredrik påstår att det är det bästa sommarpratet i svensk historia. Det är många som håller med. Förra sommarens berättelse av den värmländska konstnären är lika bra i år.
Lyssna här

3. Art Tactic
En internationell podcast som varje vecka träffar och intervjuar en aktuell person i konstbranschen. Kort och koncist.
Lyssna här

4. Konstkuppen - P3 Dokumentär

En klassiker på P3. Handlar om konstkuppen mot Moderna museet och Nationalmuseum, handeln med stulen konst och svårigheterna att få tillbaka det stulna godset.
Lyssna här

5. Li Pamp - Sommarprat 2013
Den omtyckta programledaren och antikexperten Li Pamp fick i år chansen att sommarprata och gjorde det med bravur. Lugnt men ändå intressant och vettigt.
För den som inte är intresserad att gå allt för djupt in i konstens annars krångliga värld.
Lyssna här

 

Kommentera