Charmen med s k "veckoauktioner" är mängden av olika föremål av väldigt skiftande kvalitet. Chansen att göra fynd, bland allt det som dagligen kommer in från dödsbon, företagsflyttar och containerfynd är stor för uppmärksama ögon. Idag klubbas en signerad  målning av den holländske konstnären Auke Cornelis Sonnega som levde mellan 1910-1963, på Metropol Auktioner.

Auke Cornelis Sonnega, Metropol Auktioner, Indonesian Art, Pontus Silfverstolpe

Auke Cornelis Sonnega anslöt sig till konstnärskolonin Ubud och målade huvudsakligen motiv från Indonesien. Målningen som är tillförsäljning bär titeln Balisch Hoogtij (Rampant Bali).

Auke Cornelis Sonnega, Indonesian art, Ubud, Metropol Auktioner, Barnebys,

Auke Cornelis Sonnegas målningar har kostat från tiotusentals kronor till flera miljoner på den internationella konstscenen. Idag är han en efterfrågad konstnär, inte minst i Holland och Indonesien. De priserna var det inte tal om när den nuvarande säljaren köpte målningen på auktion för tjugo år sedan för ett par tusenlappar. Frågan är nu vem som blir ny ägare till målningen som säljs på Metropol. Av intresset att döma kan den inom en snar framtid mycket väl komma att hänga hos någon utländsk konsthandlare. Oavsett, ska det bli kul att se hur mycket den klubbas för. Just nu är den uppe i 95 100 kr mot utrop 75 000 kr.

 

Kommentarer