David Hockney är en av Storbritanniens mest välkända och omtyckta levande konstnärer. Nu säljs två av hans, sen tidigare helt okända måningar på Bonhams kommande auktion, Modern British and Irish Art, den 28 maj.

Room with a view

Hockney gav dessa målningar till en vän och båda har därför varit helt okända på marknaden fram till nu. Den första målningen heter ”Room with a view” och visar Bridlington, vilket är en del av Hockneys hemstad Yorkshire. Målningen har ett utropspris på a 1,6 – 2,1 miljoner kronor. Den andra målningen heter ”Tyger” och har ett mer abstrakt och mysteriskt uttryck, som beräknas gå för 45- 65,000 kronor.

"Tyger"

David Hockney föddes 1937 i England, men bodde fram till för ett par år sedan i Kalifornien, USA, innan han återvände till Yorkshire. Att han räknas till en av 1900 talets främsta konstnärer råder det inga tvivel om. Han senaste utställning på Dulwich Gallery har fått strålande recensioner och bland kritikerna blir han hyllad. Många menar att han är en av de mest mångsidiga konstnärerna som England någonsin haft.

David Hockney

Barnebys ser med spänning fram emot auktionen och kan ni inte vänta till dess, hittar ni fler verk av David Hockney här!

 

Kommentera