David AndersenMot en sommarbränna och en kort cocktailklänning känns norske smyckesdesignern David Andersen garnityr i förgyllt silver och emalj helt rätt. Likaså utropet på 1 500 kr.

GräddkannaEn engelsk gräddkanna i silver från 1781, i ett synnerligen skönt formspråk ropas ut för 1 500 kr.

Wiven NilssonSveriges främsta modernism inom silversmide, Wiven Nilsson ligger bakom detta strama skrin. Har man initialerna DB kan jag bara ge ett råd – Köp det! Utrop 10-12 000 kr

Kazak
Att snubbla över en antik Kazak med färgstarka medaljonger mot röd botten för utrop 10-12 000 kr känns som en angenäm flygtur.

Greta Gerell
På en kaj i Paris går en man med sina två arbetshästar. I bakgrunden skymtar höghusen och hästkrafternas ersättare, bussar och lastbilar. Konstnärinna är Greta Gerell och året är 1931. Utrop 8-10 000 kr

Tavla Norrkopings auktionsverkDet är alltid en utmaning att gissa slutpris på en målning av en oidentifierad konstnär. Den som hittar rätt bland signaturer kan antagligen även avslöja vart den är målad. Utropet 8-10 000 kr borde inte räcka för att köpa denna folkloristiska scen.

Landskapsscen
Liten och sliten, men fortfarande en pärla är denna landskapsscen med figurer och djur. Utrop 2 000 kr

SnushundGris eller hund, oavsett vilket är det ett riktigt samlarföremål av masurbjörk, som bara ber om att få användas som snusdosa. 1 500 kr ropas denna rädhågsna snushund ut för.

Carl Johan Eldhs
Carl Johan Eldhs uttrycksfulla skulptur i brons från 1901 är en högst prisvärd jugendskulptur för 8-10 000 kr.

Heinrich Gottfried Pschorn
Ett par tenntallrikar i bästa rokoko av Heinrich Gottfried Pschorn med konturerat brätte finns att köpa. Utrop är 1 600 kr. Behöver jag säga att tenn är undervärderat?

GuanxuMed tanke på att den gula färgen var förbehållen kejsaren och hans hov kan man ju undra vilket slutpris denna vas kan överraska oss med? Utrop är i alla fall 1 500 kr, men då är det sen tillverkning(Guanxu 1875-1908) å andra sidan.

spegellampetterMöjligt har de nyligen köpts i antikhandeln med tanke på det vackra ”originalskicket” men prisvärda är dessa spegellampetter 25-30 000 kr.

Gustaviansk byråDenna sengustavianska byrå ser ut att sakna ett par beslag på de snedställda hörnen men i övrigt ser det ut att vara ett riktigt fynd, med ett utrop på 15-18 000 kr

/Pontus Silfverstolpe

Kommentera