Tre dagar kvar av min New York-vistelse och jag försöker insupa staden på alla sätt möjliga. Går längs avenyer och gator och utövar shoe-, frontage-, och peoplegazing in absurdum. Häromdagen, efter en oerhört misslyckad shoppingrunda, gick vi på vägen hem igenom NoHo. På Bond Street hejdades vi av en husvägg smyckad med dansare i guld, klättrandes upp för fasaden.

Dansarna är placerade ovanför ingången till anrika The Gene Frankel Theater. De är formgivna av skulptören Bruce Williams och blev del av byggnadens (även tidigare hemadress för fotografen Robert Mapplethorpe) exteriör 1998. Var och en av de drygt tiotalet dansarna är olik de andra.

2008 blev Bond Street del av the NoHo Historic District, som övervakas av the NYC Landmarks Preservation Commission. Eftersom skulpturerna då plötsligt satt på en kulturskyddad byggnad, blev de först klassade som olagliga och hotades att bli nedtagna. Efter omfattande protester valde dock kommittén att se de dansande skulpturerna som en del av byggnaden och kulturskyddet.

Onekligen ett bra beslut.

Dagens soundtrack: Ben Know Miller, The Low Anthem mfl, To Ohio

Instagram: @johannakarolina82


Kommentera