Det handlar om konst, och konstens enorma dragningskraft.

I dag släpps boken "IT'S MINE - A Tribute to Art Collectors" som ges ut av ett av Stockholms mest legendariska galleri genom tiderna, Wetterling Gallery. Boken är en enda lång hyllning till konsten och konstens betydelse, och i boken beskrivs flera betydelsefulla konstsamlares relation till konsten. Bland de mer namnkunniga konstsamlarna som är porträtterade i boken finns allt från kändisar som Per Gessle och Lasse Åberg till Jan Widlund och Anna-Stina Malmborg och Gunnar Höglund.

Bakom boken står även Le Bureau med idé & design. Alla fotografier är tagna av Patrik Sehlstedt och utgivare av boken är Wetterling Gallery där det ikväll blir bokrelease och vernissage för en utställningen med Patrik Sehlstedts fotografier.

"Det ruset, när tavlan till sist hänger på plats, är den optimala fixen. Den går inte att jämföra med något annat", säger Michael Elmenbeck, som två decennier efter att han stod öga mot öga med ett av Keith Harings verk är grundare och redaktör för BON Magazine, tillika modeentreprenör.

"Jag tänker konst morgon, middag, kväll och även på natten när jag inte kan sova", fortsätter Michael Elmenbeck.

I boken får vi följa med in i olika samlares hem, och se och höra om villkoren att villkorslöst älska konst.

Boken är fantastiskt inspirerande i text och bild och även om det ser ut som merparten av hemmen ligger i Stockholm innerstad, så är känslan så övertygande av att rummet endast är något som måste fyllas, och tid, rum och geografiskt läge blir snabbt oväsentligt. När man lagt ner boken är det känslan som finns kvar. Känslan av äkta kärlek.

Att konst är beroendeframkallande vet vi alla, som omger oss med den. Jag låter Galila Barzilaï-Hollanders citat som är hämtat ur boken avsluta; "I am not an art collector. I am an artcoholic."

 Här kan du läsa mer om boken!

Konst att älska, hittar du här!