Att konst inspirerar är inget nytt och nu ser vi hur detta speglas i säsongens modevecka, som i skrivande stund pågår i Stockholm. Barnebys bloggare Carl Larsson rapporterade tidigare i veckan om Oscar Jacobssons visning som var inspirerad av konstnären Nils Dardel.

I en intervju med DN berättar Waldersten att han ofta får frågan om samarbeten vilket han för det mesta tackar nej till, men som i detta fall lockade något honom till att tacka ja. På många sätt speglar kollektionen Jesper Waldersten som konstnär. Flera teckningar och även inspiration som han själv använder i sin konst går att finna i flera av plaggen. I kollektionen ser vi även ett antal plagg där hans målningar finns direkt tryckta på plagget.

Det är alltid spännande med samarbeten mellan olika typer av konstnärer och kanske är det även en trend som vi kommer se än mer av inom den närmaste framtiden. Astrid van Arkel skrev i sitt senaste inlägg om Alexander McQueens nya kollektion som på många sätt för tankarna mot Tim Burtons teatraliska värld.