[vimeo id="97171701"]

Let us die before we start to rust

Let me be the one who loves the most

If we're gonna gather dust

let it be the stars

Jag har under sommaren lyssnat på Pentapolar Birds (visst är det ett tjusigt namn?); Göteborgskonstnären Trindad Carrillos musikprojekt som jag förutspår kommer slå jättestort av den enkla anledningen att det är så himla bra. Som fotograf är Trinidad ett etablerat namn i konstsverige och var en av 21 konstnärer i Artipelags stora utställning Det Synliga förra året och somliga av oss kanske är lite för unga för att alldeles minnas balla tidningar som Pop och Bibel som Trinidad fotade för på 90-talet. Likväl vill jag påstå att Trinidad kanske för många fortfarande är lite av en doldis vilket förblir ett mysterium för mig - hur är det möjligt? Det finns ett slags överjordiskt skimmer i hennes bildspråk och berättande som tilltalar mig så starkt. Trinidad själv som person har så påtagligt the spark of life och det är fint att vara i hennes närhet.

Men...Pentapolar Birds är alltså Trinidads musikprojekt med vilket hon väldigt nyligen gett ut sin debutskiva Birds of Ghosts som redan uppmärksammats stort i Peru där Trinidad är född och också gett en del spelningar. Det är alltid svårt att placera musik men jag kommer närmast att tänka på fina CocoRosie och Kate Bush. Mycket av Trinidads musik har tillgängliggjorts på Soundcloud där det går att lyssna på musik från albumet (Klicka här). Mina stora favoriter heter Season and How To Talk To Girls at Parties. 

Trinidad är för övrigt en av 13 konstnärer som ställer ut i den utställning som jag och min bror har kurereat på Kamarade, Yesterday We Wanted To Be The Sky på Linnégatan 76 (utställningen hänger fram till söndagen den 27e september, öppet lör-sön 12-16). Kom gärna förbi på ett samtal och en kopp kaffe!