I senaste numret av Residence bjuder jag och Johan på våra gotlandsfavoriter. Jag fokuserar på konsten och han på restaurangerna. Dessutom är det 12 sidor om vårt hus i Väte.

Jag köpte huset på Gotland för tre år sedan från den tidigare ägaren Långrobert. Huset hade stått tomt i 100 år innan Långrobert hittade det och förbarmade sig över det. Då, för 13 år sedan, var det bondens kor som bodde i huset och det växte träd i rummet du ser nedan. Haffa senaste numret i Residence och se Anna Mårselius och Erik Lefvander bilder och läs Imke Janoschek text.

Residence på bordet i salen.

Utanför Magnus Karlsson sommargalleri i Hellvi.

Idun Balterzen och Klara Kristalova

Klara Kristalovas Per tittar på Iduns verk och funderar på livet.

Utställningen lånar sin titel från sången I See a Darkness av den amerikanske musikern Will Oldham, framförd tillsammans med Johnny Cash i en av hans sista inspelningar. Det är ett av rockhistoriens mest gripande ögonblick där de två sjunger om vänskap, kärlek och livslust med döden och förgängligheten som ständiga följeslagare.

Johan utanför gallerikiosken,  rätt nöjd med livet.

 

Tre konsttips på Gotland

Mina tre höjdare som inte bör missas.

1 Galleri Magnus Karlsson i Hellvi

Stockholmsbaserade galleristen Magnus Karlsson bjuder på glass, hembakade kakor och högoktanig konst. I sin kalkstenslada i Hellvi visar han i år Roger Andersson, Idun Baltzersen, Sara –Vide Ericson och Klara Kristolva.

2 Körsbärsgården

En destination på södra Gotland som både har bra fik, sommarshop, skulpturpark och konsthall. Efter att du har ätit din rulltårta under äppelträdet bredvid Dan Wolgers vilande ängel kan du ta dig ett varv i konsthallen. Årets utställning i konsthallen visar bland annat Cajsa von Zeipel , Maria Miesenberger och Fredrik Wretman.

3 Kalkladan Konst i Bugenäs

I en gigantisk kalkstenslada arrangeras spelningar, teater och konstutställningar av tillexempel Martina Hoogland Ivanow och Ann Frössén. Det är konstkritikern Sophie Allgård som kurerar och ser till att det blir bra nivå på konsten. I år ska hon visa Madeleine Hatz.